fbpx
“Marketingfunnel” wat is dat nu eigenlijk?
Marketing funnel

Een marketingfunnel is een veelgebruikt model in de wereld van marketing. Het helpt marketeers om te begrijpen hoe prospects zich bewegen vanaf het moment dat ze voor het eerst in contact komen met een merk of product, tot aan het moment dat ze klant worden en zelfs fan worden van dat merk. In dit artikel zullen we de stappen van een marketing funnel nader bekijken en hoe het kan helpen bij het ontwikkelen van een succesvolle marketingstrategie.

De marketing funnel bestaat uit vier fasen: bewustzijn, interesse, beslissing en actie. Hieronder zullen we elk van deze fasen nader bekijken.

Bewustzijn

In de bewustzijnsfase is het doel om de aandacht van prospects te trekken en hen kennis te laten maken met jouw merk. Dit kan gedaan worden door middel van advertenties, inhoudelijke marketing, sociale media en andere vormen van marketing. Het is belangrijk om je doelgroep te begrijpen en te weten waar zij zich bevinden om effectief te kunnen communiceren met hen.

Interesse

In de interessefase hebben prospects al kennisgemaakt met jouw merk en zijn ze op zoek naar meer informatie. Het doel van deze fase is om prospects te informeren en te overtuigen van de waarde van jouw product of dienst. Dit kan gedaan worden door middel van content marketing zoals blogposts, video’s en e-books.

Beslissing

In de beslissingsfase hebben prospects voldoende informatie en overwegen ze om klant te worden. Het doel van deze fase is om de prospect te overtuigen om voor jouw product of dienst te kiezen in plaats van die van de concurrentie. Dit kan gedaan worden door middel van gepersonaliseerde aanbiedingen en gerichte marketingcampagnes.

Actie

In de laatste fase van de marketing funnel, de actiefase, heeft de prospect de beslissing genomen om klant te worden. Het doel van deze fase is om de klant te behouden en te zorgen voor een positieve ervaring. Dit kan gedaan worden door middel van uitstekende klantenservice en gepersonaliseerde follow-up.

Het is belangrijk om te onthouden dat de marketing funnel niet statisch is en dat prospects op elk moment in de funnel kunnen terugkeren naar eerdere stadia. Door de customer journey te blijven volgen, kun je de marketingstrategie voortdurend bijwerken en verbeteren.

Conclusie

Een marketing funnel is een waardevol model voor marketeers om hun marketingstrategieën te ontwikkelen en te verbeteren. Het helpt marketeers om prospects te begrijpen en te begeleiden in hun aankoopbeslissingen. Door elk stadium van de funnel te begrijpen en te optimaliseren, kun je jouw conversieratio’s verbeteren en succesvoller zijn in jouw marketinginspanningen.

Andere leuke artikels

Van aarde redden tot fotogenieke momenten: onze unieke teambuilding

Van aarde redden tot fotogenieke momenten: onze unieke teambuilding

Als jong marketing agency proberen we altijd onze grenzen te verleggen en ons te onderscheiden van andere agencies. Om dit te bereiken is het belangrijk om regelmatig tijd te nemen om als team samen te werken, te ontspannen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Onze...

Een greep uit onze succesverhalen

Een greep uit onze succesverhalen

We hebben in ons, relatief jong bestaan, al verschillende succesverhalen geboekt. In onderstaande video zie je enkele getuigenissen uit diverse sectoren. Zo spreekt Carl Van Gorp, van LMJ Construct, over de successen die zij hebben behaald in de eerste 6 maanden van...

LMJ Construct staat in de pers!

LMJ Construct staat in de pers!

IM Creative Marketingbureau Als marketingbureau helpen we bedrijven hun doelgroep te bereiken en hun merk te versterken door middel van effectieve marketingstrategieën. Bij LMJ Construct hebben we ons gericht op het vergroten van hun zichtbaarheid in de bouwsector en...