fbpx
Optimaal profiteren van Black Friday en Cyber Monday? 7 tips

Black Friday en Cyber Monday behoren tot de meest lucratieve shoppingperiodes van het jaar. Of je nu een e-commercebedrijf runt of een kleine zelfstandige bent: dit is de uitgelezen kans om je omzet te verhogen en je klantenkring uit te breiden! In deze blogpost vertellen we je hoe je het best kan inspelen op Black Friday en Cyber Monday.

1: Plan op voorhand

Begin ruim van tevoren met het plannen van je Black Friday- en Cyber Monday-campagne. Dit omvat het identificeren van je aanbiedingen, het voorbereiden van marketingmateriaal en het upgraden van je website om de verwachte toename in verkeer aan te kunnen.

2: Aantrekkelijke aanbiedingen

Black Friday en Cyber Monday draaien om koopjes. Bied kortingen, bundelaanbiedingen, gratis verzending of exclusieve deals aan om de aandacht van klanten te trekken! Maak je aanbiedingen aantrekkelijk en onderscheid je van de concurrentie!

3: Optimaliseer de mobiele ervaring

Zorg ervoor dat je website en winkelervaring mobielvriendelijk zijn. Steeds meer mensen winkelen via hun smartphones en een slechte mobiele ervaring kan ervoor zorgen dat klanten niets bestellen of hun bestelling
niet afronden. Optimaliseer dus je webshop zodat de online verkoop vlotjes verloopt.

4: Voorraadbeheer

Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt om de vraag tijdens deze piekperiode aan te kunnen. Niets is erger dan klanten teleurstellen omdat een product uitverkocht is!
Verder kan je ook zeker een beetje druk leggen op bepaalde producten. Berichten zoals ‘Nog maar 2 stuks beschikbaar!’ zorgen er bijvoorbeeld vaak voor dat klanten sneller kopen.

5: Klantenservice

Verwacht een toename in klantvragen en -klachten. Zorg dus voor een klantenserviceteam om vragen snel te beantwoorden en problemen op te lossen. Uitstekende klantenservice kan loyale klanten opleveren!

6: Analyseer de gegevens!

Na de verkoopperiode is het cruciaal om gegevens te analyseren. Wat waren je bestverkopende producten? Welke marketingkanalen waren het meest effectief? Gebruik deze inzichten om je strategie voor volgend jaar
te verbeteren.

7: Blijf betrokken

Laat je klanten na Black Friday en Cyber Monday niet in de steek. Houd contact met hen door middel van follow-up e-mails, nieuwsbrieven en speciale aanbiedingen om hen aan te moedigen terug te keren naar je winkel of website!

Black Friday en Cyber Monday bieden enorme kansen, maar ze vereisen een grondige planning en uitvoering. Met de juiste voorbereiding en een aantrekkelijke aanpak kun je deze dagen omzetten in een groot succes voor je bedrijf. Grijp deze kans en maximaliseer je verkoop!

Meer weten over de perfecte social media strategie voor jou of er samen eentje optekenen?

Andere leuke artikels

User Generated Content: wat en waarom?

User Generated Content: wat en waarom?

User generated content (UGC) is een krachtige tool geworden voor merken om dicht bij hun community te staan, vertrouwen op te bouwen en hun engagement rate te verhogen. UGC is elke vorm van content - zoals foto's, video's, reviews, testimonials, social media posts en...

Alles over de tone-of-voice van je bedrijf!

Alles over de tone-of-voice van je bedrijf!

Een sterke positionering van je bedrijf binnen de doelgroep begint met het bepalen van de juiste tone of voice. Maar wat houdt tone of voice precies in en waarom is het zo essentieel voor effectieve marketing? In deze blogpost verkennen we de definitie van tone of...